Go Back   Mitsubishi Forum - Mitsubishi Enthusiast Forums > Mitsubishi Models > Mitsubishi Eclipse & Eclipse Spyder > 2nd Generation
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to the Mitsubishi Forum - Mitsubishi Enthusiast Forums.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-07-2007, 05:51 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location:
Posts: 302
Default timing belt

i just did mine timing belt and now my car only idels about 100 rpms could this be beacuse i have the timing of one notch because when i changed it it looked like there were to marks on the crank shaft. i have all of the marks at tdc except for the crank i am just guessing that the big notch is the tdc mark anybody know what i am talking about

o and a picture of what that mark might look like if anybodys got it
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on MitsubishiForum!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2007, 06:47 PM
dsm1990gsx's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pottstown, Pa
Posts: 4,694
Default RE: timing belt

If you go to vfaq.com they have a complete wirte up w/ pics. If the timing is off 1 tooth you'll have a rough idle.
__________________
2004 Ford Escape Xlt
2001 Mercury Sable
1990 Tsi Awd 12.8 @110 s16g @ 22lbs 2.0 60 ft.
-13.3 @114 holset hx35 @ 20lbs *needs new driver mod
1992 galant vr4
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2007, 07:04 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location:
Posts: 302
Default RE: timing belt

so if i change it would that fix the problem
Reply With Quote
  #4  
Old 12-07-2007, 07:12 PM
 
Join Date: Jun 2007
Location:
Posts: 741
Default RE: timing belt

It sounds like your timing is off, I would reccomend checking all of your timing marks (CAMs, crank, balance shaft) if you only did your timing belt then that Has to be the problem
Reply With Quote
  #5  
Old 12-07-2007, 07:29 PM
dsm1990gsx's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pottstown, Pa
Posts: 4,694
Default RE: timing belt

Quote:
ORIGINAL: dorian7

It sounds like your timing is off, I would reccomend checking all of your timing marks (CAMs, crank, balance shaft) if you only did your timing belt then that Has to be the problem
I agree, double check eveything and if you can post pics of the timing marks.
__________________
2004 Ford Escape Xlt
2001 Mercury Sable
1990 Tsi Awd 12.8 @110 s16g @ 22lbs 2.0 60 ft.
-13.3 @114 holset hx35 @ 20lbs *needs new driver mod
1992 galant vr4
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2007, 07:50 PM
 
Join Date: Aug 2005
Location: Baraboo, WI
Posts: 2,328
Default RE: timing belt

With the crank, its actually on that metal plate behind the gear..
__________________


-Project 99 GSX-
Built 6 bolt
Crower rods
ross pistons
Built Head
FP3x Cams
Venom Intake
AEM Fuel Rail
850 Injectors
*Looking for Sponsors*
Reply With Quote
  #7  
Old 12-07-2007, 09:08 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location:
Posts: 302
Default RE: timing belt

well when i did it my head gasket was leaking so i figured while i was there i would replace the timing belt water pump and balence shaft belt( which was actually all f'ed up in there) i know the head gasket isnt leaking so if it was off on mark that would cause it to run at low rpms. i know when i set it up the cams, bal saf, and oil was all lined up perfectaly but the crank i couldnt figure out.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-07-2007, 10:59 PM
 
Join Date: Jun 2007
Location:
Posts: 741
Default RE: timing belt

I would most definently not run the car ANYMORE if you have no idea where the balence shaft is in terms of timing. Look on that Vfaq page and pick up a repair manual at the auto parts store. All of the timings HAVE to be perfect.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-08-2007, 04:21 PM
dsm1990gsx's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pottstown, Pa
Posts: 4,694
Default RE: timing belt

Can you post pics of the timing marks on the timing belt and balance shaft belt? You probably have the b/s off. And just like dorian7 said checkvfaq.com and make sure you have the b/s timed right and not off 180*.
__________________
2004 Ford Escape Xlt
2001 Mercury Sable
1990 Tsi Awd 12.8 @110 s16g @ 22lbs 2.0 60 ft.
-13.3 @114 holset hx35 @ 20lbs *needs new driver mod
1992 galant vr4
Reply With Quote
Old 12-08-2007, 04:21 PM
 
 
 
Reply

Tags
2nd, belt, eclipse, generation, timing


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.