Go Back   Mitsubishi Forum - Mitsubishi Enthusiast Forums > Mitsubishi Models > Mitsubishi Galant
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to the Mitsubishi Forum - Mitsubishi Enthusiast Forums.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-18-2008, 05:36 PM
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 13
Default Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

My turn signals and hazard lights are not working. Relay does not click and lights dont blink. I checked the fuses and the hazard lightfuse (Fuse#14...10 amp) was blown. When I went to replace is the fuse it blew as i was putting it in. It blew three fuses in a row.

This all started after I installed a new stereo. I didnt have to cut wires since I bought the same brand and it uses the same wire harness. All I did was unplug the old one and plug in the new one. I didnt hear any sparks or clicks whenI made the change. I turned my car and drove off. When I used the turn signal they did not work. I tried the hazard lights and they didn't work either.

I removed the new stereo and tapped all the wires with electrical tape. I checked the hazard switch connection and wires and they are not broken and the connection is connected. There must be a short somewhere, but where. I need Help!!!
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on MitsubishiForum!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-18-2008, 08:21 PM
dsm1990gsx's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pottstown, Pa
Posts: 4,694
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

As you know you have a short, did you try disconnecting the radio and see if it blows a fuse then?
__________________
2004 Ford Escape Xlt
2001 Mercury Sable
1990 Tsi Awd 12.8 @110 s16g @ 22lbs 2.0 60 ft.
-13.3 @114 holset hx35 @ 20lbs *needs new driver mod
1992 galant vr4
Reply With Quote
  #3  
Old 02-18-2008, 09:58 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Calexico, CA
Posts: 1,835
Send a message via Yahoo to Kaede.Noir
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

ok, more info, what cables you tapped? when you installd your stereo... did you hook it up to the start switch or did you hook that up directly to a 24/7 hot wire? (always able to power it on, or only when you start the car?) did you put any cables together? where did you ground the stereo?
__________________
"In life you only have 2 choices... you can choose to be happy... or not"
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2008, 08:32 AM
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 13
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

I did try disconnecting the radio and it still blows the fuse. I didnt cut any cables or do anything more other than pull the stereo out, disconnect the stereo harness and plug the harness into the new stereo and put the stereo back in. The stereo only turns on when I turn on the car. As I mentioned, all my problems happened after I set the stereo back in. I don't have anything else to say cuz that was all I did. It took me all of 5 minutes. The stereo works perfect though.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-19-2008, 07:45 PM
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 133
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

turn signal switch? loose grounds wouldnt cause blowing fuses you have a short to ground somewhere
__________________

Reply With Quote
  #6  
Old 02-20-2008, 05:09 AM
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 13
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

Now, my battery light is on, my emergency brake light is on and my instrument panel does not turn on. WTF!!!!!
Reply With Quote
  #7  
Old 02-20-2008, 07:50 AM
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 133
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

wow this thing is falling apart around you! did you check the battery? just because the pin connector fits your new stereo doesnt mean all the wires are feeding to the right places.
__________________

Reply With Quote
  #8  
Old 02-20-2008, 08:50 AM
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 13
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

My headlight are not working now. Icalled the mitsubishi dealer and they told me to disconnect the stereo and see what happens. The hazard light still blows. I foundtwo more blown fuses that I didnt have two days ago. One is for the horn and one for the something that has the symbol of a half sun. I cut the stereo wires and taped the endssince the previous owner had installed a kenwood stereo that has been working fine since i bought it three years ago.I decided toupgrade to another kenwood, that is why i mentioned that I didnt have to do anything other thanunplug the oldone and plug in the new one.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-20-2008, 09:06 AM
 
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 133
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

this one may have wires in different places than the old one did the colors coincide with the new harness?

edit: this would only make sense if the radio is still plugged in. how about the antenna? is that still plugged in to the new radio? that could be a short to ground as well
__________________

Reply With Quote
  #10  
Old 02-20-2008, 09:13 AM
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 13
Default RE: Turn Signal and Hazard Lights not working!!!

Yeah color codes are the same. i unplugged everything and cut the wires and tapped them. I just checked the hazard light switch and the little bulb that it has is blown. but what would cause my headlights and instrument panel to go? My mitsubishi dealer charges $87 an hour, i really don't feel like paying that much, but i may not have a choice.
Reply With Quote
Old 02-20-2008, 09:13 AM
 
 
 
Reply

Tags
2007, galant, good, hazard, lamp, lancer, light, mitsubishi, montero, raider, rear, relay, signal, signals, switch, turn, turnsignal, working


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 09:01 AM.

Internet Brands, Inc.



SEO by vBSEO ©2010, Crawlability, Inc.