Intake, Headers and Exhaust Custom Exhaust? New Headers? Need Opinions on Intakes? Discuss making your ride breathe better here.
Sponsored by:
Sponsored by:

bypassing fmic?

  #1  
Old 10-29-2008, 11:23 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2007
Posts: 88
Default bypassing fmic?

Alright, the mechanic thats fixing my car said he took the fmic out of my car to get it cleaned(it was clogged with oil and **** from when my turbo blew)

So could the fmic be the problem with my new turbo not working and the constant bogging down?


And he said if it wasnt cleanable he could just bypass it and my turbo and everything will still work but it will run a little hotter. Is it alright to do this?
 
  #2  
Old 10-29-2008, 04:38 PM
Banned
Join Date: Feb 2006
Location: Austin, TX
Posts: 16,176
Default RE: bypassing fmic?

What car?

What mods?
 
  #3  
Old 10-29-2008, 04:56 PM
dsm1990gsx's Avatar
Super Moderator
Join Date: Oct 2007
Location: Pottstown, Pa
Posts: 4,681
Default RE: bypassing fmic?

It would take a LOT to clog a fmic. After its put back together have then do a boost leak test.
 
  #4  
Old 10-29-2008, 05:53 PM
Senior Member
Join Date: Nov 2006
Location: Colorado Springs, CO.
Posts: 3,430
Default RE: bypassing fmic?

I agree with the boost leak test. A gunked up FMIC is one thing, but a leak will make your car run like crap. Oh and don't listen to your mechanic. It's not as simple as running hotter. If you're referring to a DSM...SMICs were installed at the factory for a reason and without a way to cool the charge your motor could knock, detonate, or even warp the head if your EG temps are high enough for an extended period of time. You might as well take off the turbo and just run it N/A. Not a smart idea to run around with no IC and a new turbo...there's just too much temptation to spool it up every chance you get.


**ooops, didn't notice the first post stated FMIC.**
 
  #5  
Old 10-29-2008, 08:30 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2006
Location:
Posts: 11,758
Default RE: bypassing fmic?

what an idiot to even suggest to you that you could run without a turbo. Someone like that i wouldnt have let touch my car
 
  #6  
Old 10-29-2008, 08:35 PM
dsm1990gsx's Avatar
Super Moderator
Join Date: Oct 2007
Location: Pottstown, Pa
Posts: 4,681
Default RE: bypassing fmic?

ORIGINAL: TheEngineer

what an idiot to even suggest to you that you could run without a turbo. Someone like that i wouldnt have let touch my car
I was thinking the same thing, your probabaly better off fixing your car then your mechanic lol.
 
  #7  
Old 10-29-2008, 08:52 PM
Senior Member
Join Date: Nov 2006
Location: Colorado Springs, CO.
Posts: 3,430
Default RE: bypassing fmic?

ORIGINAL: TheEngineer

what an idiot to even suggest to you that you could run without a turbo. Someone like that i wouldnt have let touch my car
Well, his mechanic suggested taking the IC off. I stated that he might as well remove the turbo if he was to remove the IC...unless you were talking about me, then... [sm=icon_beat.gif] lol
 
  #8  
Old 11-03-2008, 07:38 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2006
Location:
Posts: 11,758
Default RE: bypassing fmic?

^^i meant to say run without a FMIC...i had turbo in my head for some reason and ended up writing it instead of FMIC...oops
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Sal Vpg Andolina
Mitsubishi Montero & Montero Sport
0
09-23-2013 07:06 PM
ziggy88
Private 'Wanted' Classifieds
1
03-17-2006 01:00 AM
get435
2nd Generation
8
12-18-2005 09:55 AM
DSMDUDE
Private 'Wanted' Classifieds
0
03-30-2005 09:59 PM
t3t4turbo
For Sale / Trade
1
02-20-2005 03:25 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: bypassing fmic?


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.