2000 montero random no start??? - Page 2 - Mitsubishi Forum - Mitsubishi Enthusiast Forums

PCM & Fuel Systems Talk about the powertrain control module, fuel systems and delivery, customization and more.

2000 montero random no start???

Reply

 
 
 
  #11  
Old 12-17-2015, 10:00 PM
Junior Member
Join Date: Nov 2015
Posts: 5
Default

Do you know where the ASD relay is located?
 
Reply With Quote
  #12  
Old 12-18-2015, 06:46 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Posts: 27
Default

No I don't but I think I located the problem, there is power to the fuel pump relay and the relay is sending power to the pump but im getting no fuel so I think the fuel pump is bad
 
Reply With Quote
  #13  
Old 12-24-2015, 01:26 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Posts: 27
Default

Ok ive replaced the fuel pump im still getting no power to the fuel pump whatsoever maybe it could be this ASD relay??? But does anyone know wherevthis ASD relay is??? Im getting powe through the fuel pump relay but notjing to the pump, also does this vehicle have an inertia switch
 
Reply With Quote
  #14  
Old 12-24-2015, 07:49 PM
Junior Member
Join Date: Nov 2015
Posts: 5
Default Random no Start

I spoke with a certified Mitsubishi mechanic and he is certain that it is a faulty crank sensor. He said they are known for being troublesome.,especially aftermarket. Everything starts or stops with the crank sensor. I'll the sensor doesn't sense crank rotation it will not send power to the fuel pump, or spark to the plugs. I found a Mitsubishi factory sensor for about 60.00 and my local mechanic estimated about 350.00 labor.

If anyone can confirm or has a different ideas I'd love to hear it.
 
Reply With Quote
  #15  
Old 12-25-2015, 07:24 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Posts: 27
Default

Ok thank you I thought about the crank sensor, but I am getting spark just no power to the fuel pump, so could this still be a crank sensor???
 
Reply With Quote
  #16  
Old 04-03-2016, 04:47 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Posts: 27
Default

Originally Posted by njoehow246 View Post
Ok thank you I thought about the crank sensor, but I am getting spark just no power to the fuel pump, so could this still be a crank sensor???
Ive changed the pcm, fuel pump, fuel pump relay, camshaft sensor, and still no power to the fuel pump, I have no codes, I do have spark, absolutely no fuel is pumping, so I need clarification, could the crank sensor still be bad under these conditions???, there is a relay under the hood with a engine symbol on it, could this be the auto shut down relay im so stumped on this piecd of crap, Im ready to have a bond fire!
 
Reply With Quote
  #17  
Old 06-03-2016, 11:44 AM
Senior Member
Join Date: Sep 2012
Posts: 152
Default Alarm immobilization?

Did you ever find cause?

I have a 2003 Montero Limited did similar thing, but only without starting. It never died in motion.

I'm not sure but think it was an alarm quirk. Disconnect battery for 24 hours (both leads). Connect again and then lock the doors with switch or keychain, and then unlock with the door key and keychain.

I'm not sure but that's what I think worked for my issue.
 
Reply With Quote
  #18  
Old 11-30-2018, 11:04 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Posts: 27
Default

OK update I'm still working on this POS, installing a new wiring harness, can anyone give me information about the fuel pump control module, someone told me that if these are bad they will cause the truck to randomly shut down, is there a way to bypass this unit?, what is its function?, takes for the info
 
Reply With Quote
  #19  
Old 11-30-2018, 11:21 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2014
Posts: 27
Default

Oh and also I discovered when my timing belt broke 2 years ago, it ripped the cam sensor wire and the big 100amp buss fuse blew I'm think something got shorted out any one want to have a bond fire? I'm at that point with this car!
 
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Viento92
Everything else
1
09-05-2013 06:10 AM
JFENDERSON91
Mitsubishi Montero & Montero Sport
0
10-10-2012 12:24 PM
jcb72
Mitsubishi Montero & Montero Sport
4
12-18-2011 04:17 PM
sunshinee
Off Topic
131
04-21-2006 08:16 PM
JDMVR43000
Off Topic
2
07-19-2005 02:26 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2000 montero random no start???


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.