Everything else Good at troubleshooting? Have a non specific issue that doesnt fit into the other categories?? Ask it here!

Transmission problem or something else?

  #1  
Old 07-09-2017, 01:13 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2017
Posts: 1
Default Transmission problem or something else?

I have a 2013 outlander se with approx 97 k miles. My wife stopped at a red light, and when the light turned green she pressed on the gas. It reved up a little but didnt move. She put it in all gears and the same thing happened. Eventually she was able to back up and get off the street. Now it will move, but is very jerky and struggles to move. It goes into gear easily. There are no check engine lights on the dash. Any and all help is appreciated.
 
  #2  
Old 08-06-2017, 09:27 PM
Member
Join Date: Jun 2017
Posts: 32
Default

i have similar outlander 2013 but at 48k i also noticed a very bad acceleration problem. since i was low on budget i asked around mechanics and other forums and came down to a few things i had to upkeep. don't know if this will help but my issue was getting the car to accelerate from 20-30 to 50-60 getting onto the highway. it stalled like crazy even with pedal to the floor.

1. changed gas to amoco, exxon, mobil or sunnoco (some cheap places around here are wattering down the gas- even big name brands it seems)
2. changed all 4 spark plugs that were worn out bad. ($88 online for 4)
3. switched to a quality k&n air filter ($20)
4. dropped some Gumout Multi-System Tune-Up ($7)
5. cleaned the mass air flow sensor but I still have to get the throttle body done which is really tricky and you need to disarm it for best cleaning purposes.

you can do most of this on your own very easily with the basic mechanical tools.

that on me helped me get the car going. but in your case it might also be the Accelerator Pedal Position sensor.

the bad is that you wont get a check engine until the car reaches a really bad point which sucks.

hope this helps!

luar-
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
lysy
Mitsubishi Outlander
3
04-11-2016 10:25 PM
texmexgarcia
Mitsubishi Montero & Montero Sport
1
08-19-2011 09:49 PM
66shelby
General Mitsubishi Chat
3
07-02-2009 01:27 PM
Silver00GT
3rd Generation
0
03-10-2009 01:00 PM
stephenson
Mitsubishi 3000GT
3
02-26-2008 05:23 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission problem or something else?


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.