Mitsubishi Galant A sporty mid-sized sedan offering the perspective buyer a change from the normal mid-size sedan class.

95 galants sputtering under accelaration

  #1  
Old 06-17-2004, 12:12 PM
Thread Starter
Join Date: Jun 2004
Posts: 4
Default 95 galants sputtering under accelaration

Hey there,
I'm working on this girls 95 galant, with the 16 valve 4 cylinder in it. will doing a "tune up" (new belts, check plugs, change oil) she also mentioned that the car was shaking when ever she would try to "take off". I took the car for a test drive & sure enough when giving the car gas from a stand still it will putter along until it reaches about 15 or 20 mph, then it runs fine. If you are already under way & punch the gas it responds well. after further inspection I notice that the motor will "putter" even when out of gear & at idle it even seem to occaisionally miss. So I checked the plugs & wires - Good, I added some Tranny fluid & cheked the belts. I really don't know what else to check but would really like to get this fixed for her & make me look like a champ, hell I might even get some if I fixer her up good
Lastly the car has 127k miles & never had a timing belt changed. I leaning towards timing belt myself

Any help is welcomed


oh, I also put some 'Seafoam' in her gas to help clean the fuel delivery system - no change.

Thanks,
THomas
 
  #2  
Old 06-17-2004, 01:08 PM
Join Date: Jun 2004
Location: Middle of the Corn Illinois
Posts: 757
Default RE: 95 galants sputtering under accelaration

Timing belt might be a good idea, but probably not the problem. Not sure though. But i hope you get it fixed. If you do post your fix for future FAQ.
 
  #3  
Old 06-18-2004, 11:29 AM
Thread Starter
Join Date: Jun 2004
Posts: 4
Default RE: 95 galants sputtering under accelaration

well tried cleaning the throttle body, changed the plugs, again. the problem still exsist . I inspect the distributer cap & rotor both look worn, thats my next thing.
 
  #4  
Old 06-22-2004, 12:08 PM
Thread Starter
Join Date: Jun 2004
Posts: 4
Default RE: 95 galants sputtering under accelaration

Plug wires - Changed 'em now it runs fine. Well it seems like it's lacking power but I'm comparing it to my Moms '92 with DOC - that car would get it. I've seen 145mph in the '92 several times.

Anyhow thanks for your help guys.
 
  #5  
Old 05-04-2005, 05:40 PM
Join Date: May 2005
Posts: 5
Default RE: 95 galants sputtering under accelaration

i had a problem like that all because i was using platinum plugs. NGK plugs are the best. a new rotor and a distributor cap can help
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
AntDcruze
Mitsubishi Galant
1
08-23-2007 07:39 AM
rganders315
Mitsubishi Galant
10
04-27-2007 10:12 PM
ecco303tke
Mitsubishi Galant
0
01-30-2007 04:34 AM
7thgear
Mitsubishi Galant
1
01-28-2007 06:12 AM
himhotthemnot
Mitsubishi Galant
10
03-03-2006 10:26 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 95 galants sputtering under accelaration


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.