Acceleration problems 2014 Outlander Sport SE - Mitsubishi Forum - Mitsubishi Enthusiast Forums

Go Back  Mitsubishi Forum - Mitsubishi Enthusiast Forums > Mitsubishi Models > Mitsubishi Outlander
Reload this Page >

Acceleration problems 2014 Outlander Sport SE

Mitsubishi Outlander The new crossover from Mitsubishi, mixing the usefulness of an SUV with the size and convenience of a sport wagon.

Acceleration problems 2014 Outlander Sport SE

Reply

 
 
 
  #1  
Old 12-24-2017, 07:23 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2017
Posts: 2
Default Acceleration problems 2014 Outlander Sport SE

I just bought a 2014 Mitsubishi Outlander Sport SE. Two questions. There's no eco mode button like I'e seen in other vehicles that I have noticed. So does the vehicle just automatically go into eco mode while driving, or is there a way I can turn and keep eco mode off? Also, i was attempting to accelerate and the car did not want to accelerate. It made a loud revving noise instead. I pulled over and part the car I'm park for a minute, and then drove again. It did not make the noise again, but I noticed the acceleration seemed very weak. Is this typical or do I have a huge problem? Should I still drive it the next couple days? I already notified the dealership that I was bringing it in the day after Christmas to get checked out, so they know about the issue. But is this normal? Or should I not even drive it the next couple days and get it towed to the dealership on Tuesday morning after the holiday? Thanks in advance.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 12-24-2017, 10:37 AM
Junior Member
Join Date: Dec 2014
Posts: 19
Default

I have a 2014 v6 se and when I put it in ECO mode there is always a slight delay in acceleration, not a big problem but noticeable, I haven't noticed any difference in fuel economy either so what it does only Mitsubishi knows, is there a blank plug on the dash where the ECO mode should be??
 
Reply With Quote
  #3  
Old 12-24-2017, 12:27 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2017
Posts: 2
Default

Originally Posted by Amimarie View Post
I just bought a 2014 Mitsubishi Outlander Sport SE. Two questions. There's no eco mode button like I'e seen in other vehicles that I have noticed. So does the vehicle just automatically go into eco mode while driving, or is there a way I can turn and keep eco mode off? Also, i was attempting to accelerate and the car did not want to accelerate. It made a loud revving noise instead. I pulled over and part the car I'm park for a minute, and then drove again. It did not make the noise again, but I noticed the acceleration seemed very weak. Is this typical or do I have a huge problem? Should I still drive it the next couple days? I already notified the dealership that I was bringing it in the day after Christmas to get checked out, so they know about the issue. But is this normal? Or should I not even drive it the next couple days and get it towed to the dealership on Tuesday morning after the holiday? Thanks in advance.




there' no plug or button. Just shows up on the display when it's activated and goes away when the conditions for eco mode are not apparently met.
 
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2018, 08:25 PM
Junior Member
Join Date: Aug 2018
Posts: 1
Default

Hello, i'm having the same issue with my RVR. Did you ever find out what the issue was.
 
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
martman465
General Mitsubishi Chat
8
10-03-2016 03:11 AM
Mv7fd
Mitsubishi Outlander
0
03-11-2014 07:01 PM
catherineapop
Mitsubishi Outlander
9
12-18-2012 01:07 PM
UncRamos
3rd Generation
0
09-02-2009 05:40 AM
sirbefbef
Mitsubishi 3000GT
2
01-19-2009 01:53 PM


Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory