Mitsubishi Galant A sporty mid-sized sedan offering the perspective buyer a change from the normal mid-size sedan class.

Bad shudder when decelerating at high speed

  #1  
Old 01-09-2013, 07:19 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Default Bad shudder when decelerating at high speed

hey guys, I have a '00 Galant (2.4L 4spd Auto) with a hair under 160k, and it has one hell of an annoying & potentially dangerous problem. When Im on the highway accelerating, everything is fine, but when Im doing 65-70 at around 25-2600 RPM & lay off the throttle just a bit, like to drop it down to 60 or so, the whole car jerks & shudders. It feels like when a rookie is driving stick & they don't know how to use the clutch, but worse.

I know my motor mounts are bad, but it doesn't jump when shifting from P-R or N-D. Did a tranny flush not long ago (problem existed before flush, no filter just flush) replaced both cats & o2 sensors (was throwing code for cat warmup efficiency below threshold) & I seafoamed the throttle body today because it looked like someone dumped a pail of tar in there.

I bought the car after Hurricane Sandy because she stole my last cars (01 taurus & 88 nova) so I don't know what the previous owner did as far as maintenance on it.

Overall though, the car funs, upshifts fine, downshift can be a tad harsh, but just feels like a bad mount, idles on the low side, around 600-700 RPM when warm & only code at the moment is P0136 for Downstream o2 sensor, but Im going to take a look at it tomorrow since I have a feeling the Bosch "Smart Link" splice either came loose or I miswired it because I couldnt find the damn manual.

Any help would be great
 
  #2  
Old 01-10-2013, 12:29 AM
mxmikie's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2005
Location: Bouse,az
Posts: 1,059
Default

motor mounts/ drive axles bushings front susp
 
  #3  
Old 01-11-2013, 07:32 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Default

Rear motor mount collapsed, both cv's leaking & I have a leaking half shaft seal, joy onto me lol
 
  #4  
Old 01-11-2013, 02:53 PM
mxmikie's Avatar
Senior Member
Join Date: Sep 2005
Location: Bouse,az
Posts: 1,059
Default

so you think you found it ?????
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
gleneaton
Mitsubishi Outlander
14
10-01-2015 05:19 AM
Wheeldog
Mitsubishi Outlander
0
10-13-2014 11:08 AM
DazzaMc
Everything else
0
06-30-2007 09:26 PM
FoyleR
Everything else
2
02-16-2006 03:33 PM
cllamont
3rd Generation
7
01-10-2006 11:32 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Bad shudder when decelerating at high speed


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.